 - BoldErdene.DinDon.mn.jpg)
Орц:
Хавирга, мах, төмс, сонгино, лууван, манжин, чинжүү, ургамлын тос, давс, жан, далайн байцаа.
 - BoldErdene.DinDon.mn.jpg)
Хавиргаа жижиг жижиг болгож хуваагаад савандаа хийж ус хийн чанана.
 - BoldErdene.DinDon.mn.jpg)
Хангалтай мах болоод ирэхээр төмсөө том том хэрчиж хамт хийж болгоно. Дээр нь дэвтээж хэрэглэдэг далайн байцаанаас нунтаглаж жижиг болгож хийнэ.
 - BoldErdene.DinDon.mn.jpg)
Мах нь бүүр сайн болж төмс нь хангалтай болоход бусад ногоогоо хийж болгоно. Шөл нь их талдаа байвал бага зэрэг гурил хийж шөлөө өтгөрүүлж болно.
 - BoldErdene.DinDon.mn.jpg)
Одоо аягалаад иднэ дээ.
 - BoldErdene.DinDon.mn.jpg)