Орц:
Хавирга, мах, төмс, сонгино, лууван, манжин, чинжүү, ургамлын тос, давс, жан, далайн байцаа.
Хавиргаа жижиг жижиг болгож хуваагаад савандаа хийж ус хийн чанана.
Хангалтай мах болоод ирэхээр төмсөө том том хэрчиж хамт хийж болгоно. Дээр нь дэвтээж хэрэглэдэг далайн байцаанаас нунтаглаж жижиг болгож хийнэ.
Мах нь бүүр сайн болж төмс нь хангалтай болоход бусад ногоогоо хийж болгоно. Шөл нь их талдаа байвал бага зэрэг гурил хийж шөлөө өтгөрүүлж болно.
Одоо аягалаад иднэ дээ.